Ce faci când ai impresia ca Dumnezeu nu vede ce ți se întâmplă?

Dumnezeu şi-a demonstrat credinciosia şi bunătatea sa şi prin câteva episoade de-a lungul vieţii noastre. Pentru noi sunt că pietrele de aducere aminte ca să ştim ce putere are El.

În jurul anilor 2004-2005 am avut o infecţie/boală mai rară pentru acea vreme şi cu greu mi s-a găsit diagnosticul de chist pilonidal. Am fost operat şi din păcate boala a recidivat.
Era o durere mare, o infecţie; nu aveam voie să stau pe şezut, aşa că eram doar în picioare cel mai mult timp.
M-am operat din nou. Am cerut Domnului vindecare. El ştie care a fost planul Său, însă boala a recidivat încă o dată.

M-am operat a doua oară şi după o perioadă a apărut din nou problema…De data asta am schimbat şi medicul dar tot degeaba. Am ajuns să fiu operat de 4 ori în decurs de aproximativ un an şi abia a 5-a oară Domnul mi-a acordat şansă vindecării prin mâna unei asistente care a ştiut să trateze corect şi cu răbdare chistul.

În toată acea perioadă soţia mea Nina, a dublat eforturile doctorilor şi asistentelor cu îngrijiri cu dragoste şi cu ajutorul Domnului a reuşit până la urmă să dispară infecţia.

merchesfamilyseptembrie2016-5639

M-am întrebat de multe ori de ce a trebuit să trec pe acolo? De ce a persistat infecţia de 5 ori şi nu de 2, de exemplu? Ce a vrut Dumnezeu să îmi spună sau să mă înveţe?

Unii medici mai necredincioşi ar spune că nimic, că este pur şi simplu o coincidenţă medicală (rară, e drept) care se întâmplă. Eu ştiu însă, totuşi, că după acest episod Dumnezeu mi-a arătat că orice mi s-ar întâmpla – că e plăcut pentru mine sau neplăcut – El e în control şi sigur nu îi scapă nici un detaliu. Pentru mine asta a fost cel mai liniştitor lucru pe care l-am învăţat. Că nu putem avea tot timpul răspunsuri imediate (sau uneori niciodată) la ce plănuieşte Dumnezeu cu noi.

Vă încurajez şi pe voi, prin orice aţi trece, să vedeţi viata aceasta de pe pământ doar ca o fărâmă din ce ne aşteaptă după moarte.

Gândul şi credinţa aceasta sunt cele mai puternice.

Vor fi des situaţii când nu vei şti de ce ţi se întâmplă ţie acele lucruri. E exact ca situaţia când Dumnezeu îi cere lui Avram să îşi jertfească fiul. Sau când îi cere să meargă cu tot ce are în altă ţară depărtată. Sau când Ioan Botezătorul moare într-o împrejurare stupidă, am zice noi.

Vestea bună e că la Dumnezeu nimic nu e stupid, nimic nu e la întâmplare. Atâta doar că noi cu vederea noastră în timp şi spaţiu limitat, nu putem şti ce plănuieşte.

Ne rămâne doar să ne aruncăm în braţele Lui cu credinţă şi să spunem: ‘Doamne, poate nu înţeleg eu de ce mi se întâmplă mie asta, dar ştiu un lucru: modelează-mă şi creşte-mi credinţa’.

Alin și Nina Mercheş