Dumnezeu va folosi orice ocazie ca să îţi câştige inima

Am crescut într-o familie care credea în existenţa lui Dumnezeu, dar totuşi până la vârstă de 33 de ani nu am auzit nimic de la Dumnezeu, nu aveam o relaţie reală cu El. Nu citisem Biblia şi cunoştinţele mele despre Dumnezeu se limitau la faptul că El a creat lumea, e undeva sus şi că trebuie să respectăm poruncile Lui, pe care de asemenea le ştiam destul de vag.

Ce m-a determinat pe mine să mă apropiu de Dumnezeu e faptul că îmi doream foarte mult să îmi fac o familie, să am o soţie şi copii. Încercasem lucrul acesta dar nici o relaţie nu avea finalitatea care se cheamă căsătorie şi familie, ci despărţire. Bineînţeles au fost relaţii în păcat, fără binecuvântarea lui Dumnezeu, realizez uitându-mă acum în urmă.

Totuşi Dumnezeu a folosit această dorinţa din inima mea, că să mă apropiu de El. A stârnit în mine o foame de a caută ajutorul Lui şi în 2012 vara am început să mă rog că El să-mi dăruiască o soţie. Aveam o carte de rugăciuni ortodoxă şi seară citeam din ea, nu ştiam prea multe nici despre rugăciune, dar undeva în fiinţă mea există speranţa că sus de undeva, Dumnezeu mă aude. Au trecut câteva luni bune şi în preajma Crăciunului 2012 eram tot singur, destul de necăjit şi adesea refulam în consumul de alcool.

Dar Dumnezeu era la lucru şi tot mai aproape de inima mea. În preajma anului nou 2013, am ascultat o serie de predici de la Gateway Church, şi una care m-a marcat era despre schimbarea omului care zicea că nu se face prin anturaj, nici prin puterile proprii, ci în momentul în care vine Isus în viaţă lui, schimbă totul, inima şi modul de gândire. Încercasem celelalte chestii fără succes, aşa că eram foarte deschis, să-L las şi pe Isus să schimbe viaţă mea. Aşa că am zis “Vino Isuse în viaţă mea, ajută-mă să-mi găsesc o soţie şi să scap de băutură.” Da, nu m-am apropiat de Isus pentru că aveam nevoie de iertarea păcatelor (nu realizam atunci), ci pentru că aveam nevoie eu de altceva. Totuşi, asta nu L-a împiedicat să continue să mă atragă.

Zile la rând am tot ascultat predici şi am înţeles apoi mesajul Evangheliei, Isus a murit pe cruce pentru păcatele noastre şi prin credinţa în El primim iertarea păcatelor şi ne împăcăm cu Dumnezeu Tatăl. Dumnezeu începea să îmi dezvăluie păcatele din viaţă mea, într-un mod foarte blând şi pas cu pas, am început să îmi cer iertare pentru ele.

Într-o seară am spus o rugăciune “Doamne dacă vrei să-mi spui ceva, spune-mi.” Nu voi uită niciodată, era sâmbătă spre duminică noaptea şi pe la ora 4 Dumnezeu mi-a arătat în vis cuvintele “Mulţumeşte-Mi şi laudă-Mă”, iar apoi mi-a arătat cifre şi nume din Biblie, 12 Isaia. Nu aveam o Biblie dar am căutat pe telefon ce e 12 Isaia şi aveam să descopăr cu uimire că e Cântare de mulţumire lui Dumnezeu.

“În ziua aceea vei zice: „Te laud, Doamne, căci ai fost supărat pe mine, dar mânia Ta s-a potolit, şi m-ai mângâiat! Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele, şi El m-a mântuit.” Veţi scoate apă cu bucurie din izvoarele mântuirii şi veţi zice în ziua aceea: „Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui, vestiţi lucrările Lui printre popoare, pomeniţi mărimea Numelui Lui! Cântaţi Domnului, căci a făcut lucruri strălucite: să fie cunoscute în tot pământul! Strigă de bucurie şi veselie, locuitoare a Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel.””
‭‭Isaia‬ ‭12:1-6‬ ‭VDCC‬‬

Apoi Dumnezeu a încheiat arătându-mi cuvintele “Să nu mai existe frică. Să nu mai existe durere.”
Aveam un sentiment puternic că ceva s-a întâmplat şi că trebuie să merg la biserica. Aveam în Viaţă Nouă pe Alin, prieten bun, omul care mi-a şi dat predicile de care Dumnezeu s-a folosit să mă lumineze, şi simţeam că Viaţă Nouă e locul unde Dumnezeu mă atrăgea. Simţeam că trebuie să zic lumii ce mi s-a întâmplat.

Am mers la Viaţă Nouă în acea dimineaţă, am mărturisit ce a făcut Dumnezeu, şi de atunci am început să umblu cu Dumnezeu şi prin familia Viaţă Nouă să învăţ multe despre urmarea lui Hristos.

Aici am cunoscut-o la scurt timp şi pe Lavinia, minunata fiinţă care acum e soţia mea. Mi-a fost dragă de cum am văzut-o şi imediat la câteva zile după ce doar făcusem cunoştinţă cu ea, am spus o rugăciune “Doamne, până acum eu mi-am ales fetele şi am făcut tot cum am vrut eu, dar acum Doamne eu vreau să fac voia Ta, te rog spune-mi dacă ai vreun plan cu mine şi Lavinia?”. În acel moment de rugăciune, stand cu ochii închişi, Dumnezeu mi-a arătat o imagine cu mine şi cu Lavinia, împreună cu 3 copii”

A fost atât de reală imaginea la acel moment încât pt mine a fost un prilej de mare bucurie. Bazat pe ce mi-a arătat Dumnezeu, eu am încercat încet să mă apropiu de Lavinia, dar deşi mă consideră un băiat “de treaba” nu a vrut să iasă cu mine nici măcar la un suc. Ei, ce te faci acuma Flavius cu viziunea ta? Îmi şoptea cel rău în ureche.

Erau clipe în care Dumnezeu mă învăţa răbdarea şi să mă încred în El. Au trecut aproape 6 luni în care eu mă rugăm în fiecare zi că Domnul să facă o minune cu mine şi cu Lavinia, să se întâmple ceva.

Ajunsesem extenuat şi i-am zis “Doamne, te rog să-mi zici până când mai trebuie să aştept? Că nu mai pot!” Dumnezeu mi-a zis (în rugăciune) că trebuie să aştept până în 20 Iulie. Am intrebat “De ce?” şi atunci mi-a adus în gând o imagine cu mama mea mireasă.

Nu înţelegeam exact care e legătură, dar am mers acasă şi am verificat certificatul de căsătorie al părinţilor mei şi am descoperit cu stupoare că s-au căsătorit în 21 Iulie (1972). Aşteptarea mea avea să se termine în 20 Iulie, că pe 21 Iulie să înceapă altceva, o viaţă nouă.

certif_casatorie_mami_tati

21 Iulie (2013) era totodată şi dată la care era deja fixat botezul meu nou testamental la biserica Viaţă Nouă. Am fost în acel moment pe deplin convins că aceasta era o confirmare de la Dumnezeu că ceea ce văzusem în acea imagine în rugăciune va deveni realitate şi că El va face asta să se întâmple.

La nici 2 săptămâni de la această confirmare, după 6 luni în care nu s-a întâmplat nimic, Lavinia mi-a zis “Ştii, m-am gândit la ce ai zis tu, hai să-i dăm o şansă”. Dumnezeu a accelerat ce se întâmpla în inima lui Lavinia atât de mult, încât după 3 luni am simţit că e pregătită şi am cerut-o de soţie, iar ea a rostit Da-ul care mi-a adus cea mai multă bucurie din viaţa mea.

15392784_10154835261799726_2921719443187803789_o

Dumnezeu e credincios şi promisiunile Lui se împlinesc întotdeauna, El ne-a dăruit pe Luca şi ne-a umplut din nou casa cu o bucurie care nici nu ştiam că există. Aveam o bănuiala, dar nu înţelegeam minunea de a avea un copil.

Toate aceste bunătăţi au venit în viata mea direct din mâna lui Dumnezeu. El vrea să fim mântuiţi, să fim salvaţi, să devenim parte din lucrarea Lui, să spunem altor oameni cât de bun Dumnezeu avem, Isus, cel ce şi-a dat viaţa pentru noi.

Nu ştiu care e dorinţa inimii tale, dar pot să spun că eu m-am apropiat cu dorinţa mea de Dumnezeu, pe drum l-am descoperit pe El şi apoi bunătatea Lui s-a revărsat în viaţa mea, împlinind şi nevoia mea iniţială.

Apropie-te de El şi îţi va câştiga inima!

Flavius Sărăcuţ

Sursa Foto