CINE SUNTEM

Noi suntem Centrul Creștin Viață Nouă Oradea și pasiunea noastră e să ajutăm oamenii din diferite contexte, fie că vorbim de proiectele sociale, de întâlnirile propriu zise din cadrul bisericii Viață Nouă sau conferințe și seminarii pe diverse teme, atât la nivel local cât și național. În acest context s-a născut unul din proiectele noastre de suflet: O porție cu dragoste.

CE FACEM

Proiectul “O porție cu dragoste” a început în anul 2014 (în cadrul Bookafe) și de atunci în fiecare dumincă oferim o porție de mâncare gratuită pentru aproximativ 80 persoane cu o situație financiară dificilă.
În 8 ani (2014-2021) de derulare a proiectului am servit aproximativ 30.000 de porții de mâncare.
Mulți dintre beneficiarii noștrii sunt oameni fără adăpost, care locuiesc pe stradă sau familii cu posibilități foarte mici și nevoi foarte mari, bătrâni singuri care nu au pe nimeni sau efectiv oameni în dificultate care au nevoie acută de mâncare și ajutor.
Dar masa caldă e doar un pretext. Pentru că ceea ce vrem noi să le oferim e să le arătăm că au valoare. Toată lumea le spune că nu au valoare, societatea, contextul, falimentele lor, neputințele lor iar noi încercăm să mergem contra curentului spunându-le “aveți valoare”. Ne dorim nu doar să hrănim acești oameni, ci să legăm prietenii cu ei, să povestim cu ei, să îi încurajăm și să îi ajutăm să iasă din impasul în care sunt.

CUM FACEM

Proiectul funcționează pe bază de voluntariat. În fiecare duminică există o echipă de voluntari care vine și distribuie în jur de de 80 de porții de mâncare acestor oameni în nevoi. Voluntarii pregătesc pachetele, dar pe lângă acest lucru ei povestesc cu acești oameni, îi ascultă și îi încurajează. Echipele de voluntari lucrează prin rotație pe baza unei programări în prealabil.

CUM TE POȚI IMPLICA

Există mai multe modalități prin care poți să faci și tu parte din acest proiect, poți să aduci și tu schimbare în viața acestor oameni.
1. Donează – viatanoua.ro/doneaza/ cu mențiunea “o portie cu dragoste”

2. Redirecționează 20 % din impozitul pe profit către proiectul “O porție cu dragoste” și ajută-ne să oferim mâncare acestor oameni în nevoi – scrie-ne pe info@viatanoua.ro
3. Fii voluntar într-o echipă – scrie-ne pe info@viatanoua.ro
4. Fii partener și creează-ți propria echipă – scrie-ne pe info@viatanoua.ro
5. Promovează proiectul pe platformele social media.

– Facebook www.facebook.com/viatanoua

– Instagram instagram.com/viata.noua/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *